Вакансії

Аукціонний будинок Phillips збільшить кількість торгів тиражним мистецтвом

Девід Гокні «Басейн»
Девід Гокні «Басейн»

Аукціонний будинок Phillips оголосив про збільшення кількості торгів тиражним мистецтвом. Таке рішення прийняли після продажів у 2021 році, коли прибуток з подібних торгів досягнув найвищого показника за всю історію Phillips. 

У календар будинку додано три додаткові аукціони — загалом у Нью-Йорку та Лондоні відбудеться сім аукціонів. Перший з них відбудеться 11 березня 2022 року, на ньому представлять тиражні роботи Девіда Гокні, KAWS, Сінді Шерман, Крістофера Вула та Кьянде Уайлі. Також аукціон відбудеться у Нью-Йорку, а торги 25 червня транслюватимуться онлайн із Саутгемптона.

За словами заступників голови Phillips Келлі Троестер і Кері Лейбовіц, збільшення кількості торгів дозволяє задовольнити постійно зростаючий попит колекціонерів з усього світу, які прагнуть придбати рідкісні принти XX століття. 

Наразі найбільшим попитом користується літографія Девіда Гокні «Басейн» за 25-35 тисяч доларів, який став основним предметом творчості художника на початку його кар’єри. Вперше прилетівши до Лос-Анджелеса в 1963 році, Гокні виглянув у вікно літака й відразу захопився кількістю басейнів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: