Вакансії

Автор фотографій бійців на «Азовсталі» потрапив у полон рф

Дмитро Козацкий @vogue
Дмитро Козацкий @vogue

Захисник Маріуполя та фотограф Дмитро Козацький з позивним «Орест», який знімав військових на «Азовсталі», потрапив у полон до окупантів. Про це він повідомив 20 травня у своєму твіттері.

«Ну от і все. Дякую за прихисток, Азовсталь — місце моєї смерті і мого життя. До речі, поки я буду в полоні, залишу вам фото в найкращій якості, відправляйте їх на всі журналістські премії і фотоконкурси, якщо щось виграю, після виходу буде дуже приємно. Дякую всім за підтримку. До зустрічі», — написав Орест 

10 травня Козацький опублікував фоторепортаж із пораненими захисниками Маріуполя, які на той час перебували на заблокованому заводі «Азовсталь». Після перемоги України на «Євробаченні» фотограф опублікував відео, на якому заспівав пісню Kalush Orchestra — «Стефанія» під звуки вибухів.

16 травня в Маріуполі розпочалась евакуація бійців із «Азовсталі» на тимчасово окуповану територію Донецької області. Захисники Маріуполя повернуться на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну полоненими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: