Вакансії

Ай Вейвей зняв фільм про протести в Гонконгу

Стоп-кадр з фільму Cockroach
Стоп-кадр з фільму Cockroach

Новий документальний фільм від художника Ай Вейвея присвячений протестам Гонконгу, під час яких активісти боролися проти політики зближення з материковим Китаєм.

Фільм під назвою Cockroach зняли під час активних протестів минулого літа. Людей з мирних акцій розганяли сльозогінним газом, звільняли з роботи, якщо система упізнавання облич знаходила тебе в базі даних. «Я справді думаю, що я один із них. Вони герої, бо боролись за демократію та громадянське суспільство, не маючи реальної надії на те, що вони досягнуть своїх цілей. Вони добре освічені та насамперед щирі. Вони боролися не за роботу чи гроші, а за людську гідність», — сказав Вейвей The Guardian.

Ай вже давно прихильник продемократичного руху. «Я — житель Гонконгу», — написав він у твіттері 5 років тому, на початку Парасолькової революції, але художник доповнює, що ніколи не був лідером у боротьбі.

Ай Вейвей — китайський художник, який активно критикує уряд за порушення прав людини. За свої висловлювання та роботи художник не раз піддавався переслідуванням, а у 2011 році  Вейвей був заарештований і був затриманий на 81 день без жодних висунутих офіційних звинувачень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: