Вакансії

NAMU переїжджає в Адміністрацію президента на Банкову

Національний художній музей України веде перемовини з Адміністрацією президента про передачу будівлі на Банковій, 11, яка має звільнитися після переїзду президентського офісу до Українського дому, повідомляє прес-служба NAMU.

Музей вже давно планував розширитись, були ідеї об’єднатися з будинком на вулиці Інститутській, 3, та створити музейний квартал. Зараз цю будівлю віддали для спорудження Музею Революції гідності.

Після пропозиції Володимира Зеленського зайняти будівлю, де зараз розташовано Адміністрацію президента, музейники заявили: «Банкова – так Банкова».

На даний момент будівля не відповідає музейним потребам.

x

«Щоб адаптувати споруду, збудовану в 1936–1939 роках для штабу Київського особливого військового округу, до музейної діяльності, потрібні не лише передача права власності на будівлі і землю під ними, але й програма трансформації, відповідне організаційне та фінансове забезпечення», — зазначає прес-служба музею.

Фото: pslava

Фото: pslava

Ось що пише Олександр Ройтбурд, голова Одеського художнього музею, на своїй Facebook сторінці: «На відміну від Арсеналу, який досі не вдалося повністю підняти з руїн, і який проблематично взимку опалювати, а влітку кондиціонувати, на Банковій комунікації в ідеальному стані. Проблеми з підйомом на поверхи легко вирішуються, якщо в бічних крилах встановити ескалатори».

Джерело: Хмарочос

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: