Вакансії

Бард-коледж відновить стіну із малюнком Кіта Гарінґа

@artnews
@artnews

Бард-коледж у штаті Нью-Йорк відновить стіну із зображенням кількох сяючих немовлят Кіта Гарінґа. Навчальний заклад отримав пожертву в розмірі 3,2 мільйона доларів, частина коштів — 800 тисяч доларів — спрямують на реставрацію обʼєкта.

Художник створив малюнок із пʼятьома малюками на одній зі стін коледжу, коли відвідував його в 1981 році. Тоді Гарінґ розповідав студентам навчального закладу про етику графіті. Упродовж десятиліть обʼєкт зберігався в кабінеті професора історії мистецтва, на ім’я Том Вулф.

Тепер роботу перемістять в Центр кураторських досліджень Бард-коледжу. Тут також розміщений музей та демонструються роботи випускників.

«Том врятував роботу, вирізавши її зі стіни. З того часу вона стояла в його кабінеті. Ми збираємося відновити ту частину стіни, на якій був намальований обʼєкт», — розповідає виконавчий директор Центру кураторських досліджень Том Еклз.

Нагадаємо, на аукціон виставлять роботу Кіта Гарінґа «Сяюче немовля» — малюнок створений золотою ручкою поверх пофарбованої в синій колір стіни батьківського будинку в місті Куцтаун, штат Пенсільванія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: