Вакансії

Берлінські художники бойкотують простір Kunsthalle Berlin

@artnet
@artnet

Новий простір Kunsthalle Berlin відкрився 28 січня в історичному аеропорту Темпельгоф, який не працює з 2008 року. Художники відразу утворили групу під назвою Boycott Kunsthalle Berlin через засновника локації — Фонд мистецтва та культури, що належить кураторові Вальтеру Смерлінгу. Протест підтримали представники Берлінської асоціації художників Зої Клер Міллер і Хайді Сілл, художник та фотограф Адам Брумберг, фотограф і режисер Тобіаса Зєлоні та інші.

Митці звинувачують Смерлінга у спробах використати свій вплив для досягнення політичних і корпоративних цілей. На думку художників, Kunsthalle Berlin є цинічним, неоліберальним проєктом, який насамперед послужить підвищенню авторитету й особистого добробуту всіх, хто з ним пов’язаний. Проєкт фонду фінансується «коштом спонсорської допомоги бізнесу та приватного сектора». 

За словами однієї з учасниць групи художниці Кендіс Брейц, Kunsthalle Berlin не те, що потрібно берлінським художникам, і не те, чого хоче більшість берлінських митців. Також Boycott Kunsthalle Berlin зазначає, що за останню виставку Смерлінга в Темпельхофі під назвою Diversity United художники не отримали гонорар навіть попри те, що організатори «отримали жирний мільйон державних субсидій від Міністерства закордонних справ». Митці закликали уряд відкликати у фонду дворічний дозвіл на використання ангарів аеропорту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: