Вакансії

Берлінський Музей XX століття розкритикували через неекологічність проєкту

@artnews
@artnews

Проєкт будівлі берлінського Музею XX століття – музей сучасного мистецтва – розкритикуй через неекологічність та низьку енергоефективність. Інституцію спроєктувало швейцарське архітектурне бюро Herzog & de Meuron.

Фахівці розкритикували проєкт за використання бетону, що має одні з найвищих показників викидів вуглекислого газу, а також за відкриту та прозору внутрішню структуру будівлі, яка вимагатиме складної системи вентиляції для підтримки рівнів температури й вологості. У заяві для The Guardian науковець з охорони природи Стефан Саймон заявив, що будівництво музею не зможе досягти цілей Європейського Союзу щодо кліматичної нейтральності. Ці занепокоєння виникли після нещодавнього кліматичного саміту ООН. Під час заходу закликали світових лідерів і надалі  скорочувати викиди вуглецю, особливо після  ескалації протестів Just Stop Oil.

Орієнтовна вартість будівлі також викликала суперечки, оскільки ціна  об’єкта збільшилась зі 179  до 450 мільйонів євро. Зокрема, Федеральна аудиторська служба назвала будівництво музею  «надмірно дорогим та неекологічним».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: