Вакансії

У Києві планують виселити архітектурну бібліотеку імені Заболотного

Депутатка Ганна Бондар на своїй сторінці у Facebook повідомила, що Державне видавництво «Преса України» відмовилось продовжувати договір оренди з архітектурно-будівельною бібліотекою імені Заболотного. За адресою проспект Перемоги, 50а, заплановано будівництво 24-поверового житлового будинку 50Avenue.

«Це означає, що з першого січня бібліотека може опинитися на вулиці разом з найбільшим в Україні унікальним фондом книг, матеріалів і фотографій, що стосуються архітектури України…Можливо, це пов’язане із намірами реалізації ДПТ, що передбачає будівництво ЖК поруч із бібліотекою, а може недбалість державного підприємства», — написала Ганна Бондар.

До 2012 року бібліотеку знаходилась у будівлі Гостиного двору на Контрактовій площі, але після початку реконструкції її перенесли на проспект Перемоги, юридичною адресою бібліотеки досі залишається Контрактова площа, 4. В архівах бібліотеки знаходиться перша книга з архітектури, проєктна документація та карти Києва, стародруки, книжки XVII століття, в яких є описи втрачених об’єктів тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: