Вакансії

У жовтні відбудеться Київська бієнале 2019

З 11 жовтня по 23 листопада у Києві відбудеться міжнародний форум мистецтва і знання «Чорна хмара — Київська бієнале 2019». Учасники та учасниці з Німеччини, США, Франції, Голландії, Індії, Марокко та інших країн обговорять глобальний вплив технологій на сучасну політику і культуру та історичні зміни, що його спричинили. Мета цьогорічної Київської бієнале — спільно виробити послідовне розуміння останніх трьох десятиліть в історії Східної Європи, які були визначені Чорнобильською катастрофою, розпадом СРСР та згодом появою феномену великих даних.

Мультидисциплінарний проєкт об’єднає філософів, художників, дослідників, музикантів та активістів з усього світу. Програма, окрім виставкової частини, передбачає лекції, покази фільмів та дискусії. Організатором Київської бієнале вже втретє виступає Центр візуальної культури. Айдентика події була спеціально розроблена відомою голландською дизайн-студією Metahaven. Проєкт проходить за підтримки ERSTE Foundation, Foundation for Arts Initiatives, Goethe-Institut, Prince Claus Fund та Українського культурного фонду.

У 2019 році Київська бієнале стала частиною новоствореного Альянсу східно-європейських бієнале сучасного мистецтва (Biennale Praha, Biennale Warszawa, Kyiv Biennial та OFF-Biennale Budapest), співініціаторами якого були представники Центру візуальної культури. Першою подією цього об’єднання стала Варшавська бієнале, що пройшла у травні-червні цього року.

«Міжнародний форум у Києві охопить одразу кілька тематичних блоків: нові медіа, політика, архітектура, екологія і дозволить створити платформу для обговорення актуальної ситуації за допомогою мистецьких практик і гуманітарного знання. Засновуючись на перетині мистецтва, науки й критичної теорії, «Чорна хмара» запропонує міждисциплінарну перспективу на проблему приватності, великих даних і штучного інтелекту, окресленню соціальної й політичної ролі технологій сьогодні», — розповідають представники Центру візуальної культури.

Київська бієнале — це одна з найочікуваніших мистецьких подій року, яка вже втретє відбуватиметься у столиці. У 2015 році Центр візуальної культури представив «Київську школу», що інтегрувала виставкові проєкти у площину публічного обговорення і рефлексії. А у 2017-му — «Київський Інтернаціонал», що досліджував емансипаційний потенціал політичного Інтернаціоналу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: