Вакансії

Британська організація зібрала 15 мільйонів фунтів на придбання колекції рукописів

SOTHEBY’S
SOTHEBY’S

Британська організація «Друзі національних бібліотек» (FNL), яка фінансує мережу публічних музеїв регіону, зібрала понад 15 мільйонів фунтів стерлінгів на придбання рукописів, які були поза увагою громадськості.

Сховище документів під назвою «Колекція бібліотеки Хонресфілда» містить понад 500 рукописів і листів літературних гігантів, включно з сестрами Бронте та Джейн Остін, а також Робертом Бернсом і сером Вальтером Скоттом. Колекцію зібрали у вікторіанську епоху британські промисловці та брати Альфред і Вільям Лоу, які виросли поблизу родини Бронте й придбали деякі рукописи. Колекцію успадкував один із нащадків у 1930-х роках, й з того часу вона залишалася майже непоміченою до його смерті.

У травні минулого року Sotheby’s анонсував, що спадкоємці сім’ї Лоу продають колекцію, але аукціонний дім відклав продаж на прохання FNL, щоб дати групі час для збору коштів на придбання колекції самостійно. Це дозволило зберегти літературні артефакти в публічній сфері у Сполученому Королівстві, зробивши давно небачені документи доступними для науковців.

Серед найпопулярніших експонатів у колекції є видання 31 рукописного вірша Емілі Бронте 1844 року. Sotheby’s оцінив книжку в майже два мільйони фунтів. Також в колекції є копії першого видання «Джейн Ейр», «Грозовий перевал» та «Агнес Грей», усі вони датуються 1847 роком, разом із листом Шарлотти Бронте до письменниці Джулії Кавана. Також зібрання містить п’ять перших видань романів Джейн Остін, зокрема «Емма» та «Гордість і упередження», а також копію «Дона Кіхота» Сервантеса, надруковану в 1620 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: