Вакансії

Британська Рада та Український інститут відкриють Сезон культури

@datatour
@datatour

Британська Рада та Український інститут відкривають дев’ятимісячний Культурний сезон у Великобританії, який триватиме до березня 2023 року.  З 2019 року Сезон планувався для відзначення 30-річчя дипломатичних відносин між Великою Британією та Україною. Через повномасштабне вторгнення рф організатори були змушені переосмислити тему Сезону під назвою «Сценарії майбутнього». Мета ініціативи — репрезентувати українське мистецтво та зосередитись на змінених потребах і пріоритетах українського культурного сектору.

Повідомляється, що програма проєкту міститиме дискусії, показ фільмів і лекції, які відбуватимуться наживо у Великій Британії або онлайн. Це надасть нові можливості для культурного обміну між представниками мистецької спільноти. 

За словами генерального директора інституту Володимира Шейко, українська культура є головною мішенню у цій війні, тому особливо важливо продовжувати розбудову мереж і підтримку креативного сектору.

Також видання The Art Newspaper поставило запитання щодо виділення коштів Британському фонду захисту культури для охорони обʼєктів української спадщини. Фондом керує Британська Рада за підтримки Міністерства закордонних справ та урядовий департамент культури.

«Очікується виділення коштів для Фонду охорони культури у поточному фінансовому році, але сума ще не визначена. Більшу частину коштів спрямують на країни Близького Сходу й Африки, однак частина суми буде доступна для інших країн, можливо, також для України», — відповів речник Британської ради. 

Нещодавно ми писали, що Британський фонд захисту культури не отримав кошти на екстрену допомогу Україні в поточному фінансовому році, який розпочався 1 квітня. У березні Британська Рада надала 60 000 фунтів стерлінгів, які спрямували через голландський Фонд принца Клауса на захист української культурної спадщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: