Вакансії

Британського бізнесмена звинуватили у порушенні санкцій через експорт предмета мистецтва 

Олег Дерипаска @artnews
Олег Дерипаска @artnews

Британського бізнесмена Грема Бонема-Картера звинуватили в змові з метою порушення санкцій — він допомог Олегу Дерипаску, підсанкційному російському олігарху, експортувати предмет мистецтва з Нью-Йорка до Лондона. Особу заарештували у Великій Британії, натомість федеральна прокуратура Манхеттену заявила, що домагатиметься його екстрадиції.

Зокрема, Бонема-Картера звинувачують у замовчуванні права власності Дерипаски на обʼєкт мистецтва. Подробиці щодо роботи не повідомляються. Також компанія Бонем-Картера брала участь у незаконних операціях на суму понад 1 мільйона доларів для фінансування нерухомості в США на користь Дерипасці.

Відповідно до розслідування, Бонем-Картер працював на підприємствах, підконтрольного Дерипаску, з липня 2003 року й до теперішнього часу. У матеріалах слідства є документальні докази, що бізнесмен досі називає Дерипаску своїм «босом».

Чоловік звинувачується за кількома статтями. Кожне зі звинувачень передбачає максимальне покарання у вигляді 20 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: