Вакансії

Британський фонд захисту культури не отримав кошти на екстрену допомогу Україні

Фото Ricardo Moraes @Reuters
Фото Ricardo Moraes @Reuters

Британський фонд захисту культури не отримав кошти на екстрену допомогу Україні в поточному фінансовому році, який розпочався 1 квітня, повідомляє The Art Newspaper. За словами речника Британської Ради, «ми не можемо підтвердити, яке ще фінансування може стати доступним».

Також він наголосив, що у березні фонд зробив виняток для України, оскільки ініціатива поширюється лише на країни «на Близькому Сході, у Північній та Східній Африці». Тоді організація виділила Україні 60 000 фунтів стерлінгів, які були спрямовані через Фонд принца Клауса в Нідерландах. На ці кошти придбали першу партію захисних матеріалів для українських предметів мистецтва та памʼяток. Нині ініціатива збирає другу партію захисних матеріалів для убезпечення української культурної спадщини. 

Британським фондом захисту культури керує Британська Рада за підтримки Міністерства закордонних справ, спільно з урядовим департаментом культури. Ініціатива була створена у 2016 році «для захисту культурної спадщини, що перебуває під загрозою». Наразі вона виділила понад 30 мільйонів фунтів стерлінгів на підтримку проєктів у Кенії, Іраку, Йорданії, Лівані, на окупованих палестинських територіях, Судані, Сирії, Уганді та Ємені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: