Вакансії

Британський музей LaCollection запустить платформу NFT

©Hokusai: The Great Picture Book of Everything
©Hokusai: The Great Picture Book of Everything

30 вересня 2021 року Британський музей спільно зі стартапом LaCollection запустить нову платформу NFT під назвою LaCollection, призначену для інституціональних колекцій. 

Першою NFT-роботою стануть листівки-репродукції робіт Кацусіки Хокусая, та й сам запуск проєкту приурочений до відкриття виставки Hokusai, The Great Picture Book of Everything у Британському музеї. Під час виставки буде представлено 103 раніше недоступних для широких мас робіт художника, створених у 1820-1840-х роках для ілюстрованої енциклопедії, яка так і не з’явилася. Також понад 200 NFT-листівок буде доступно в інтернеті, включно з цифровими зображеннями таких відомих робіт художника, як «Велика хвиля у Канагава» або «Бухта Едзірі в провінції Сунсю». Деякі роботи планують продати на аукціоні, а іншу частину — за фіксованими цінами.

Менеджер Британського музею Крейг Бендль вважає: «Дуже важливо, щоб ми як музей постійно пристосовувалися до нових ринків і знаходили нові способи зв’язку з людьми, недоступні на традиційних шляхах».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: