Вакансії

Будівля «Квіти України» опинилася в небезпеці

©bigkyiv
©bigkyiv

Ініціативна група «Зберегти “Квіти України”» в партнерстві з ГО «Мапа реновації» написали відкритий лист про збереження навчально-методичного павільйону «Квіти України». Підписати ініціативу можна за посиланням.

Фасад будівлі останні 30 років прикрашав виноград «Вічі», який, крім естетичної функції, очищав загазоване повітря району. В кінці червня 2021 року забудовник дав вказівку зрізати рослину, а комплекс озеленення навколо будівлі вилучити.

«Зберегти “Квіти України”» в партнерстві з ГО «Мапа реновації» звертаються до Міністерства Культури та Інформаційної Політики, Департаменту охорони культурної спадщини КМДА з проханням:

1. Вжити належних заходів щодо перевірки факту знищення комплексу озеленення павільйону «Квіти України», 30-річного винограду «Вічі» та визначити суму завданих збитків громаді міста невідповідними діями забудовника та проінформувати громадськість міста про результати перевірки.

2. Ініціювати відновлення озеленення на ділянці.

«Квіти України» — київський навчально-методичний павільйон у стилі модернізму, який побудували в 1983-85 роках. Він був платформою розповсюдження рослин, площадкою експериментальної флористики, центром навчання та дозвілля жителів міста. Теперішні власники будівлі мають намір здійснити «реконструкцію з надбудовою для розміщення офісного центру з підземним паркінгом».

Нагадаємо, що 9 червня навколо будівлі почали встановлювати будівельний паркан.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: