Вакансії

Будинки Довженко-Центру виставили на приватизацію

©nv.ua
©nv.ua

11 червня Регіональне відділення Фонду держмайна України повідомило Довженко-Центр про рішення щодо приватизації двох із чотирьох корпусів Національного центру Олександра Довженка.

Раніше Довженко-Центр повідомив Міністерство культури та інформаційної політики про те, що хоче використовувати один із корпусів для розміщення фільмо-, музейного та архівного фондів Центру, на що міністерство надало мовчазну згоду на приватизацію будівель. Відомо, що дохід від здачі в оренду яких приносить 50% річного валового доходу Центру та складає близько 15 мільйонів гривень на рік. У 2021 році фінансування інституції зменшилося з 10 до 7,8 мільйона, тому ще й втрата можливості здавати в оренду частину приміщень ставить під сумнів роботу загалом.

Довженко-Центр вимагає від Міністерства культури та інформаційної політики України й персонально від міністра Олександра Ткаченка втрутитись у ситуацію, що склалася, та запобігти ймовірному банкрутству однієї з провідних культурних інституцій України, до якого веде безвідповідальна політика міністерства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: