Вакансії

Через скарги музеїв Pornhub видалив контент, створений за мотивами класичних картин

©pornhub
©pornhub

Минулого місяця Pornhub запустив Classic Nudes — фільми, зняті за мотивами класичних картин. Після скарг на контент з галереї Уффіці у Флоренції, Національного музею Прадо в Мадриді та Лувру в Парижі — відео були вилучені.

Наприклад, галереї Уффіці повідомила, що готова подати в суд на стрімінгову платформу за порушення авторських прав, оскільки всі права на роботи належать інституції і будь-яке їх використання має погоджуватися з ними. Такі ж заяви опублікували музеї Прадо та Лувр.Pornhub спробував пояснити, що таким чином вони навпаки підтримують культурну індустрію та залучають ще більше людей до мистецтва. Потенційно глядач захоче відвідати музеї та галереї, щоб побачити роботи в оригіналі. Проте таке пояснення не задовільнило представників інституцій.

Попри конфлікт, інші музеї не стали забороняти використовувати роботи з їхніх колекцій заради контенту. На платформі досі можна знайти відео за мотивами картин з колекції Музею Орсе у Парижі, Національної галереї в Лондоні та Музею мистецтв Метрополітен у Нью-Йорку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: