Вакансії

Члени асоціації «Ми все ще живі» захопили Музей Прадо і погрожували вбити себе

©REUTERS
©REUTERS

Шестеро осіб, члени асоціації «Ми все ще живі», закрилися на кілька годин у Національному музеї Прадо в Мадриді, погрожуючи вчинити суїцид. Про це пише Reuters.  

19 жовтня активісти увійшли в музей і розгорнули банер перед картиною «Фрейліни» іспанського художника Дієго Веласкеса. Активісти вимагали зустрічі з прем’єр-міністром Іспанії Педро Санчесом та відшкодування витрат на лікування, причиною якого стало масове харчове отруєння 1981 року.В акції брали участь й інші члени організації, які розклали плакати на вулиці перед музеєм. Вони вибрали музей Прадо, оскільки багатьом постраждалим мистецтво допомогло не здатися. «Ми хворі. Фізично ми на 20 років старше, ніж зазначено в наших паспортах», — заявила одна з активісток. Через декілька годин від початку протесту поліція затримала двох учасників протесту. Уряд країни та керівництво музею ніяк не прокоментували ситуацію.

Акціонери — жертви отруєння рапсовою олією 1981 року, яка призначалася для промислового використання, але незаконно потрапила на вуличні ринки Іспанії під виглядом оливкової. Як наслідок, загинуло близько 5 тисяч осіб, у 20 тисяч постраждалих була легенева недостатність, деформація кінцівок і збої в роботі імунної системи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: