Вакансії

Чотири італійські музеї продаватимуть NFT-версії картин 

Виставка під назвою «Увічнення історії мистецтв»  у лондонській галереї Unit @kqeducationgroup
Виставка під назвою «Увічнення історії мистецтв» у лондонській галереї Unit @kqeducationgroup

Унаслідок скорочення доходів інституцій під час пандемії чотири найбільші італійські музеї, а саме Національна пінакотека Брера, Амброзіанська бібліотека, Галерея Уффіці та Палаццо Пілотта підписали проєкт з цифровою компанією Cinello, згідно з яким інституції будуть продавати цифрові копії світових шедеврів зі своїх колекцій як NFT. 50% від продажу робіт йтиме на фінансування програми збереження мистецтва, решта — розподілятиметься порівну між інституцією та її технічним партнером. 

Проєкт дебютував у лондонській галереї Unit на виставці під назвою «Увічнення історії мистецтв», на якій були представлені 6 цифрових версій, серед них — роботи Рафаеля та Леонардо да Вінчі. Кожна з цифрових копій сертифікована на блокчейні Ethereum. NFT доступні дев’ятьма виданнями, вартість кожної версії становить 114–284 тисяч доларів.

За словами професора Університету Бокконі Гвідо Герцоні, за рік пандемії європейські музеї втратили 70% відвідувачів, унаслідок чого їхній дохід зменшився на 70-80%. Також він додав, що ситуація в Італії була ще гіршою — дохід музеїв скоротився майже на 90%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: