Вакансії

Christie’s планує зібрати мільйон доларів для України

Олександра Екстер, Alexandra Exter. Masked figures by the banks of a Venetian canal
Олександра Екстер, Alexandra Exter. Masked figures by the banks of a Venetian canal

25 квітня аукціонний дім Christie’s розпочав серію благодійних торгів, на яких планують зібрати мільйон доларів на потреби України. Зібрану суму розподілять через Світовий фонд пам’яток (WMF) і його Фонд допомоги спадщині України, організацію Лікарі без кордонів (MSF) та організацію допомоги актора Шона Пенна CORE. Про це пише The Art Newspaper.

Ініціатива виникла після пожертв, зроблених Christie’s Агентству ООН для допомоги Україні у справах біженців і Червоному Хресту, а також скасувань червневих продажів у росії. За словами заступниці голови правління Christie’s із розвитку бізнесу  Соні Беккерман, Україна «хвилює дуже багатьох із нас у всіх галузях».

«За даними ЮНЕСКО, з часу вторгнення близько 53 історичних об’єктів зазнали тієї чи іншої шкоди, включно з музеями, монастирями, пам’ятниками та історичними центрами. Тож ми використовуємо багатосторонній підхід: підтримуємо гуманітарну допомогу, але також підтримуємо збереження культури. Як аукціонний дім ми використовуємо нашу платформу як позитивну силу», — заявила Беккерман.

Серія аукціонів під назвою Safeguarding the Irreplaceable: A Selling Exhibition to Benefit the Ukraine Heritage Response Fund at World Monuments Fund містить 86 робіт українських художників. Серед них: Теофіл Фраєрман, Амшей Нюренберг, Олександра Екстер й Олександр Богомазов. Також представлена добірка сучасних українських фотографій і відеоробіт авторства Бориса Михайлова та Іри Лупу. Куратором проєкту виступив Пітер Дорошенко, який давно співпрацює з українськими митцями.

Аукціонний дім планує «залучити покупців з усього світу», однак із дотриманням правил санкцій та «заборони на експорт предметів розкоші на будь-яку адресу в росії чи білорусі».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: