Вакансії

Christie’s став першим аукціонним домом, що виставив на продаж повністю цифровий твір мистецтва

©Christie’s
©Christie’s

Christie’s став першим великим аукціонним домом, що виставитьна продаж повністю цифровий твір мистецтва. Ним стала робота Everydays: The First 5000 Days художника Beeple. Про це повідомляє The Art Newspaper.

Цифрова робота складається з 5 тисяч зображень, які Beeple робив щодня з 1 травня 2007 року. Стартова ціна на таку роботу — 100 доларів. Спеціаліст Christie’s з післявоєнного і сучасного мистецтва Ноа Девіс зазначив, що віртуальний артринок значно виріс, а основну його частину складають мілленіали та люди, які працюють з цифровими технологіями. Так, наприклад, засновник компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск і колишній виконавчий директор фейсбук Чамат Паліхапітія цікавляться діджитал форматами: «Я вважаю, що це наступний рубіж цифрової валюти та цифрових активів», — сказав Паліхапітія. Аукціон Christie’s пройде онлайн з 25 лютого по 11 березня.

Beeple — художник та графічний дизайнер Майк Вінкельманн. У своїй практиці використовує 3D-графіку, технології віртуальної та доповненої реальності. Він також працював з такими зірками, як Аріана Гранде, Нікі Мінаж, Childish Gambino та Skrillex.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: