Вакансії

Чиновники Італії сперечаються з археологами через Колізей

©CoolR / Shutterstock
©CoolR / Shutterstock

План реконструкції Колізею широко обговорюють в професійних та аматорських колах. Суперечки щодо розсувної підлоги ведуться вже 8 років. Експерти, у тому числі Роселла Реа, яка раніше обіймала посаду директора Колізею, стурбовані як високою вартістю проєкту в 15 мільйонів євро, так і тим, що нова підлога приховає підземну частину Колізею.

Проєкт передбачає створення решітки з дерев’яних рейок, які покриють мережу підземних кімнат і коридорів, в яких гладіатори готувалися до смертельних сутичок. Планують, що вони будуть обертатися, щоб забезпечити циркуляцію повітря, а також відкривати нові ходи. Влада Італії готова виділити мільйони євро для реконструкції, тоді як багато експертів та громадян виступають за реставрацію.

«Цей підземний простір не має аналогів у всьому світі, так навіщо ж його закривати?», — сказав Серджіо Рінальді Туфі, який раніше очолював відділення археології Урбінського університету. Натомість Міністр культури Італії Даріо Франческіні сказав, що нова підлога дасть відвідувачам можливість оцінити «величність пам’ятника».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: