Вакансії

«Читомо» запустив проєкт про літературно-мистецьку періодику ХХ століття

Культурно-видавниче медіа «Читомо» за підтримки Українського культурного фонду запустили проєкт «Екземпляри XX. Літературно-мистецька періодика XX століття».

У межах проєкту опублікують 12 науково-популярних досліджень про знакові часописи, які виходили в Україні або за кордоном від української діаспори.

«Літературно-художні видання розглядаються як синергетичне явище на межі різних видів мистецтв, як приклади об’єднання митців, літераторів, художників для спільного творення культурного продукту.

У фокусі дослідження кураторський підхід, згідно з яким обрали знакові, найяскравіші часописи що впливали на культурний процес свого часу й задавали стандарти й тренди. Серед принципів відбору: відображення синтезу мистецтв, експериментальність, якість контенту, значення для культурного середовища», — пише на сайті проєкту.

Учасники команди оцифрували рідкісні номери видань і викладуть їх у вільний доступ на сайті Бібліотеки українського мистецтва. За час реалізації проєкту встигли оцифрувати та викласти 7 журналів. Серед авторів експертної ради проєкту: Тарас Гринівський, Вахтанг Кіпіані, Діана Клочко, Олег Коцарев, Ігор Котик, Катерина Лебедєва, Станіслав Мензелевський, Ірина Плехова, Ярина Цимбал.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: