Вакансії

Цифри: опублікували дані Асоціації директорів американських художніх музеїв за 2020 рік

Pop Culture Cash by James Charles © pinterest
Pop Culture Cash by James Charles © pinterest

Асоціація директорів американських художніх музеїв опублікувала дані про заробітну плату музейних працівників за 2020 рік.

Найбільш високооплачуваними співробітниками виявилися директори музеїв — їхня річна зарплата в середньому склала 320 тисяч доларів. Заробіток головних операційних директорів — 183,7 тисяч; головних кураторів — 158,5 тисяч. У порівнянні з минулим роком дані майже не змінилися, тільки середня зарплата фінансового директора збільшилася на 14% і складає 158,7 тисяч. У середній частині списку перебувають куратори колекцій — 106,3 тисяч, куратори виставок — 99,4 тисяч та реставратори — 96,9 тисяч на рік.

У цьому звіті не враховували дані про звільнення і неоплачувані відпустки, які в минулому році стали поширеним явищем. Якщо порівнювати зі зарплатами звичайних робітників, то зарплата охоронців у середньому склала 39,3 тисяч, а співробітників з обслуговування відвідувачів — 31,6 тисяч. На думку експертів, низька заробітна плата і тривалий робочий день вже призвели до витоку професіоналів з цієї сфери.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: