Вакансії

Цифри: у 2020 році обсяг аукціонного ринку китайського мистецтва й антикваріату склав 5,7 мільярда доларів

©Sotheby’s
©Sotheby’s

Згідно з новим звітом порталу artnet, підготованим спільно з Китайською асоціацією аукціоністів, обсяг глобального аукціонного ринку китайського мистецтва й антикваріату в 2020 році склав 5,7 мільярда доларів. 

Експерти мали побоювання, що через пандемію обсяг ринку зменшився набагато більше, ніж лише на 0,5% у порівнянні з 2019 роком. Материковий Китай продемонстрував загальний обсяг аукціонного продажу в 4,4 мільярда, що на 15% більше ніж у 2019 році. Ці продажі становили більшу частину від загального обсягу: за межами материкового Китаю ринок китайського мистецтва й антикваріату скоротився майже на третину. В Азії та Північній Америці спад продажів становив відповідно 31% та 44%. Спад у Європі виявився менш серйозним — 16% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. 

Проте продовжував зростати верхній ціновий сегмент ринку: у 2020 році на аукціонах продали 28 творів китайського мистецтва, вартістю понад 14,5 мільйонів кожен, що вп’ятеро більше ніж у 2013 році. Найбільший фінансовий потенціал зараз має мистецтво XX століття та сучасне китайське мистецтво.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: