Вакансії

Держкіно не підписало контракт з очільницею Довженко-Центру Оленою Гончарук

Олена Гончарук @vechirniy.kyiv
Олена Гончарук @vechirniy.kyiv

Державне агенство з питань кіно не підписало контракт із переможицею конкурсу на гендиректора Довженко-Центру Оленою Гончарук. Згідно із законом підписання контракту мало відбутись протягом 2 місяців після оголошення конкурсу, тобто, до 21 лютого 2023 року.

Після ознайомлення із документом, Гончарук відмовилась від підписання контракту в запропонованому вигляді. За оцінкою її адвокатів, документ містить розходження, зокрема, з її візією розвитку Довженко-Центру, викладеною на конкурсі. У цілому Гончарук не погодилась із 25 пунктами контракту.

Повідомляється, що після аргументів із боку представників Довженко-Центру, Держкіно погодилося надіслати контракт для повноцінного ознайомлення та внесення коментарів і відповідно перенести дату його підписання. В інституції пояснюють, що перенесення термінів підписання не є скасуванням результатів конкурсу чи підставою для визнання конкурсу таким, що не відбувся.

«Наріжним каменем розбіжностей стали пункти контракту, що зобов’язують Олену Гончарук виконати реорганізацію та виділ частини колекції, а також упродовж 15 днів внести в реєстр новий статут Довженко-Центру, докорінно змінений Держкіно», — зазначають у Довженко-Центрі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: