Вакансії

Держкіно відсторонило в. о. директорки «Довженко-Центру»

Олена Гончарук @vechirniy.kyiv
Олена Гончарук @vechirniy.kyiv

2 листопада Держкіно оприлюднило заяву, що Олену Гончарук відсторонено від виконання обов’язків в. о. генерального директора «Довженко-Центру» через «неналежне виконання обов’язків». Нового директора призначать за результатами конкурсу, а сама Гончарук залишається на посаді керівниці Музею кіно Довженко-центру.

Держкіно пояснює своє рішення тим, що незавершена процедура призначення директора інституції призвела до його «нинішнього стану». Однак продовжити чи закінчити попередній конкурс на призначення керівника Довженко-Центру, Держкіно юридичної змоги не має, оскільки він був відкритий Міністерством культури та інформаційної політики, а його строк давно минув.

У Довженко-Центр зазначають, що представники Держкіно принесли документ наказу про призначення нового в. о. генерального директора — Юлію Каждан. За даними з відкритих реєстрів вона є керівницею та засновницею двох юридичних фірм, а також засновницею та керівницею Кінологічного Центру. Наголошується, що вона не матиме права брати участі в новому конкурсі, на відміну від Гончарук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: