Вакансії

Над Девідом Гокні почали глузувати за дизайн логотипу станції метро

Фото: twitter
Фото: twitter

Девід Гокні став предметом насмішок через «дитячий», на думку користувачів інтернету, дизайн. Художник створив логотип для лондонської станції метро Piccadilly Circus.

Коментатори підкреслили, що малюнок виглядає, ніби його виконав 4-річний хлопчик за допомогою програми Microsoft Paint для Windows 98, а на останню літеру в слові і взагалі не вистачило місця. Мер Лондона Садік Хан у своєму офіційному твіттері назвав дизайн Гокні «блискучою роботою» і пояснив, що вона створена в межах туристичної кампанії Lets Do London, на яку виділили 7 мільйонів фунтів.

Також користувачам не сподобалося, що до проєкту залучили заможного Гокні, а не дали можливості іншим художникам, які більше постраждали від пандемії. Ці люди «могли б отримати гроші і хвилю популярності, що стало б блискучою демонстрацією соціокультурного різноманіття, гордості й пристрасті міста».

Водночас повідомляється, що художник зробив цей дизайн абсолютно безкоштовно. Прихильникам художника робота подобається, оскільки вона намагається передати почуття дитячої надії, яким пронизано більшість його останніх творів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: