Вакансії

Діячі культури з усього світу створили відкритий лист із закликом бойкоту РФ

@tsn
@tsn

Міжнародна спільнота створила відкритий лист, в якому закликає розірвати будь-які зв’язки з РФ. Лист підписали вже 209 осіб, серед яких учасники українського павільйону Марія Ланько та Лізавета Герман, а також Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. 

«Ми вимагаємо від мистецьких організацій бойкотувати присутність російської держави на міжнародній культурній арені, включно з блокуванням джерел фінансування, які походять з Росії, допоки російська держава повністю не виведе з України свої війська, включно з Кримом та Східною Україною», — зазначається в листі.   

Зокрема, міжнародна спільнота вимагає, аби організації відмовилися від фінансування та партнерства з фондами, заснованими олігархами з Росії, включно з, але не обмежуючись, VAC Zattere/Москва, Музеєм сучасного мистецтва «Гараж», Інститутом «Стрілка», Центром сучасного мистецтва «Вінзавод» та незалежними установами, які підтримують російську державу, такими як TZVETNIK, допоки вони не оприлюднять чітких антиінтервенційних й антиколоніальних заяв. Також закликають британську галерею Тейт оприлюднити заяву про припинення представництва Росії у своєму Комітеті з питань Росії та Східної Європи до повного виводу російських військ з території України та «зобов’язання розпустити й переформатувати комітет через його антиколоніальну призму».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: