Вакансії

До Італії повернули артфакти на суму майже 14 мільйонів доларів

@cnn
@cnn

Влада Нью-Йорка повернула Італії вкрадені 142 предмети старовини на суму майже 14 мільйонів доларів — серед них 47 артефактів, вилучених в американського мільярдера Майкла Стейнхардта, який незаконно купляв об’єкти старовини.

Зокрема, до Італії репатріювали фреску, віком близько 2000 років, із зображення юного Геракла, який душить змію. Обʼєкт, вартістю 1 мільйон доларів, був викрадений з археологічних розкопок поблизу гори Везувій в Італії в 1995 році. Того ж року Стейнхардт придбав роботу.

В останні місяці предмети з його колекції, серед яких статуї, скульптури, золоті маски, чаші та церемоніальні посудини, повернули до Іраку, Ізраїлю та Туреччини. У січні до Лівії репатріювали мармурову статую голови жінки під вуаллю вартістю 1,2 мільйона доларів. Шолом, який, ймовірно, належав батькові Олександра Македонського, Філіппу Македонському, повернули до Болгарії. У лютому 47 предметів із колекції Стейнхардта передали Греції, серед них — рідкісна статуя за 14 мільйонів доларів.

Нагадаємо, що трирічне розслідування справи Стейнхардта завершилося довічною забороною мільярдеру купляти антикваріат. Стейнхардт передав прокуратурі 180 викрадених предметів на загальну суму 70 мільйонів доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: