Вакансії

До початку повномасштабного вторгнення РФ Ізраїльський музей попросив США відмовитися від санкції проти Романа Абрамовича

@yadvashem
@yadvashem

Меморіальний комплекс історії Голокосту «Яд Вашем», розташований в Єрусалимі, заступився за Романа Абрамовича і попросив США не вводити санкції проти нього. Такі дії музею повʼязані з тим, що російський мільйонер є одним із найбільших спонсорів музею.

Як повідомляється, спільний лист, підписаний Даяном й іншими керівниками ізраїльських організацій 6 лютого, був адресований послу США Тому Найдсу за кілька тижнів до того, як президент Росії Володимир Путін розпочав вторгнення в Україну, як вперше повідомила Washington Post. США вже оголосили, що готують список осіб, пов’язаних з російським урядом, для яких будуть введені санкції у відповідь на вторгнення Путіна в Україну. 

Музей почав співпрацювати з мільйонером незадовго до початку повномасштабної війни — 22 лютого. В інституції також заявили, що нещодавно отримали від Абрамовича щедру пожертву. Однак конкретну цифру не назвали, а лише зазначили, що йдеться про суму з вісьма нулями. У своїй заяві голова інституції Дан Даян наголосив, що підтримка має вирішальне значення «у той час, коли спотворення, заперечення та політизація Голокосту тривожно зростають у всьому світі». Також голова музею засудив нещодавній ракетний обстріл Росією меморіалу Голокосту «Бабин Яр», розташованого в Києві.

Нагадаємо, 1 березня під час обстрілу Києва російські ракети вдарили по Бабиному Яру, де був старий єврейський цвинтар. Загинуло щонайменше п’ять людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: