Вакансії

documenta 15 оголосила учасників основного проєкту

PHOTO JIN PANJI/COURTESY THE ARTISTS
PHOTO JIN PANJI/COURTESY THE ARTISTS

documenta 15 оголосила учасників основного проєкту. Виставка відкриється 18 червня 2022 року під кураторством індонезійського кураторського колективу ruangrupa.

Організатори вже цього року почали виконувати свої обіцянки щодо різноманітності відбору художників та їх репрезентації. Наприклад, імена митців представили не в алфавітному порядку, а відповідно до часового поясу; також відмовилися від короткої біографії. Згідно зі заявою кураторів, художники згруповані в журналі відповідно до majeli — космології. Список опублікували в німецькому виданні Asphalt, присвяченому бездомним. 

Нагадаємо, що концепція documenta 15 будується навколо ідеї lumbung (з індонезійської — суспільне надбання) та спільного використання ресурсів. «Співпрацювати з іншими — це те саме, що заводити нових друзів, від яких ми можемо дізнатися набагато більше», — пояснили члени ruangrupa в інтерв’ю ARTnews

Серед назв колективів можна зустріти й відомі, серед яких перформанс-група Black Quantum Futurism, яка працює у зв’язку між минулим, сьогоденням і майбутнім; Chimurenga, південноафриканський колектив, який досліджує гостросоціальні теми; Asia Art Archive, який ставить за мету вести хроніку мистецтва континенту, та інші. Також в списку можна зустріти багато нових імен. Детальніше за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: