Вакансії

documenta 15 звинуватили в антисемітизмі

@artnet
@artnet

За шість місяців до відкриття documenta 15 керівництво зіткнулося зі звинуваченнями в антисемітизмі, які висунув «Альянс проти антисемітизму» через імовірний звʼязок виставки з рухами Boycott, Divestment, and Sanctions (BDS у 2019 році визнано у Німеччині незаконним), які підтримують надання повної рівності палестинським громадянам. 

Як доказ «Альянс проти антисемітизму» вказує на зв’язок Культурного центру Халіла Сакакіні (KSCC, Рамалла) з художньою командою бієнале, художнім директором якої став індонезійський артколектив ruangrupa. За словами виставкового комітету documenta, це свідомий вибір задля підтримання «неєвропейського погляду на світ мистецтва».

Обвинувачення в антисемітизмі заходу підтримали кілька німецьких видань. Наприклад, газета Der Zeit опублікувала матеріал під назвою «Чи є у documenta 15 проблеми з антисемітизмом?». Альянс також стверджує, що рух BDS підтримують два члени консультативної ради виставки, а саме куратор Чарльз Еше та художник Амар Канвар. Як відповідь на звинувачення documenta 15 розмістила на своєму офіційному сайті заяву, де наголошує, що ніяк не підтримує антисемітизм і виступає за свободу мистецтва та науки. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: