Вакансії

Дохід директора Музею Гуггенхайма зростає, незважаючи на скорочення зарплати

©The Art Newspaper
©The Art Newspaper

З весни 2020 року весь світ опинився у фінансовій кризі, а сфера культури постраждала чи не найбільше: маленькі галереї почали закриватися, а великі музеї скорочувати штат і заробітні плати. 

Музей Гуггенхайма звільнив 11% свого персоналу і на 25% скоротив заробітну плату старших співробітників, включно з директором музею Річарда Армстронга. Проте загальний дохід Армстронга збільшився на 40% — з $1,073 мільйона доларів у 2019 році до 1,504 мільйона у 2020 році завдяки відкладеному доходу. Це система, що дозволяє відкладати частину заробленого для виплати пізніше. У 2020 році Армстронг отримав 613,5 тисяч відкладеного доходу за «продовження роботи до січня 2021 року».

Представник музею пояснив, що скорочення зарплати Армстронга «не поширювалося на компенсацію, отриману в попередні роки та виплачену у 2020 році». Водночас музей відмовився публікувати дані щодо зарплати Армстронга або його відкладеного доходу.

«Армстронг та інші керівники отримали вигідні доходи, тоді як наші колеги втратили роботу. Особливо сумно, що це відбувається під час глобальної кризи, коли стабільність потрібна найбільше», — сказав представник коаліції A Better Guggenheim, яка опублікувала цифри.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: