Вакансії

Довкола садиби Маліна знову звели будівельний паркан

fb @AmiDPerov
fb @AmiDPerov

Довкола історичного будинку Маліна на Тургенєвській, 22 знову встановили будівельний паркан. Про це повідомляє активіст Дмитро Перов на своїй сторінці у фейсбуці.

За словами Перова, обʼєкт знову намагаються незаконно знищити. У травні цього року забудовник розібрав стіну та завіз будівельні матеріали на територію садиби, однак під час воєнного стану проведення будь-яких будівельних робіт заборонено. Тоді волонтерська спільнота «Печерські котики» зібрала понад 300 підписів за надання обʼєкту повноцінного охоронного статусу пам’ятки. 

«Оскільки в період з 1911 по 1916 роки тут проживала сімʼя заможних міщан Зеленських, ми направили відповідне звернення й до Володимира Зеленського», — зазначив Дмитро Перов.

Садиба Маліна розташована в Києві за адресою Тургенєвська, 22. Обʼєкт збудували у 1890 році. На початку XX століття тут проживала сім’я заможних міщан Зеленських.

За даними активістів, демонтаж об’єкта розпочався наприкінці липня 2021 року. На якийсь час роботи призупинили, але згодом відновили. На початку вересня 2021 року до будинку привезли важку техніку. Після повідомлень про можливе знесення КМДА відправила до садиби інспекції департаменту охорони культурної спадщини та департаменту міського благоустрою, які зупинили будівельні роботи. Тоді Київська міська прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного демонтажу історичного будинку. Наразі Садиба Маліна не належить до обʼєктів, що мають охоронний статус, натомість із 31 серпня 2021 року внесена до переліку будівель, що підпадають під додатковий захист за рішенням Київради. Київрада мала ввести мораторій на реконструкцію цих обʼєктів, але вона лише порадила власникам будівель утриматися від реконструкції або нового будівництва на їхньому місці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: