Вакансії

Довженко-Центр передали до Держкіно

Довженко-Центр @ukrainer
Довженко-Центр @ukrainer

Національний центр Олександра Довженка (Довженко-Центр) передали до сфери управління Державного агентства з питань кіно. Рішення ухвалили на засіданні уряду 26 січня 2022 року. Протягом трьох місяців Держкіно повинно затвердити стратегічний план розвитку та покращення фінансово-господарської діяльності державного підприємства.

У прес-релізі інституція зазначила, що поки невідомо, які проблеми має вирішити передача Довженко-Центру. Міністерство культури та соціальної політики наразі не повідомило жодних перспектив або «дорожніх карт». Думка колективу та керівництва Національного центру Олександра Довженка щодо приєднання не враховувалась. Водночас команда Довженко-центру наголошує, що ефективність рішення про передачу до Держкіно можна буде оцінити, на жаль, через якийсь час. Залежатиме вона насамперед від того, наскільки буде врахована думка Довженко-Центру як професіонала у сфері збереження, дослідження та популяризації кінематографу.

Національний центр Олександра Довженка — державний фільмофонд України, аудіовізуальний архів, єдиний в Україні член Міжнародної федерації кіноархівів (FIAF). Центр об’єднує в собі фільмосховище, єдину в Україні кінокопіювальну лабораторію, Музей кіно, паперовий кіноархів, медіатеку та власне видавництво й здійснює збереження, популяризацію, дослідження та поширення національної кіноспадщини в Україні та за кордоном.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: