Вакансії

Довженко-Центр перейшов у підпорядкування Держкіно

@hromadske
@hromadske

Довженко-Центр перейшов у підпорядкування Державного агентства України з питань кіно, також увесь майновий комплекс центру передали в управління агентства. Раніше центр перебував у сфері управління Міністерства культури та інформаційної політики України.

«Розвиток Довженко-Центру відбувався як з участю Міністерства культури, так і без неї. Упродовж останніх двох років ― всупереч. МКІП докладало значних зусиль, аби роздробити Довженко-Центр, змінити його структуру й засади існування, обмежити фінансування, і нарешті позбулося Довженко-Центру, не збагнувши його цінності та ролі. Шкода, що цю цінність, очевидну для українського суспільства, підкреслила війна ― власна гідність і суверенність, яка досягається через самопізнання, мислення, захист власних цінностей та ідентичності», ― йдеться в повідомленні.

Спільно із Держкіно Довженко-Центр планує здобути статус Державного фонду фільмів, затвердити положення про Державний фонд фільмів України та стабілізувати фінансування на період воєнного стану, а також розвивати інфраструктуру фільмової, архівної та музейної колекцій.

Національний центр Олександра Довженка — державний фільмофонд України, аудіовізуальний архів, єдиний в Україні член Міжнародної федерації кіноархівів (FIAF). Центр об’єднує в собі фільмосховище, єдину в Україні кінокопіювальну лабораторію, Музей кіно, паперовий кіноархів, медіатеку і власне видавництво та здійснює збереження, популяризацію, дослідження та поширення національної кіноспадщини в Україні та за кордоном.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: