Вакансії

Друкарню Фесенка в Одесі почали зносити

©dumskaya
©dumskaya

Сьогодні у групі «Врятуйте типографію Фесенка» опублікували відео, де важка техніка почала знесення пам’ятки. Про це пише «Суспільне Одеса».

Цього літа Департамент культури і охорони об’єктів культурної спадщини Одеської ОДА заборонив зносити історичні будівлі «Друкарні Фесенка» та «Рішельєвського театру» в Одесі. Такий припис видали керівництву ТОВ «Одеса-Сіті» і ТОВ «Мартен Груп» — замовникам будинку та їхнім підрядникам. «Терміново припинити проведення будь-яких будівельних робіт до моменту отримання дозвільних документів», — йдеться у приписі від спеціаліста відділу охорони об’єктів культурної спадщини департаменту Дмитра Мальцева. Компанії мали припинити всі роботи, що «проводяться в безпосередній близькості до будівлі-пам’ятки і в межах комплексної охоронної зони історичного центру Одеси без письмового дозволу органу охорони і затвердженої науково-проєктної документації». Порушуючи вимоги міської ради, порушують  Закон України «Про охорону культурної спадщини».

Друкарня Фесенка — триповерхова будівля на Рішельєвській, 47, яку побудували у 1841 році як будинок генерал-майора Олександра Шнеля, пізніше її переобладнали під типографію. Будівля колись мала статус пам’ятки історії та архітектури місцевого значення, але потім втратила цей статус.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: