Вакансії

Два музеї уклали парі на результат Національної футбольної ліги

Роберт Генрі «Patience Serious» та «Ірландська дівчина» @hyperallergic
Роберт Генрі «Patience Serious» та «Ірландська дівчина» @hyperallergic

Бібліотека Гантінгтона в Лос-Анджелесі та Художній музей Цинциннаті уклали парі на результат Національної футбольної ліги. У разі поразки своєї команди одна інституція на якийсь час має передати картину художника Роберта Генрі іншій. 

Художній музей Цинциннаті запропонував своїм колегам із Лос-Анджелеса як приз роботу Patience Serious, написану в 1915 році. На картині зображено портрет дівчинки в синій сукні. Бібліотека Гантінгтона пообіцяла надіслати картину «Ірландська дівчина». 

Під час фінальної гри, що відбулася 13 лютого, культурні центри обмінювалися глузливими твітами. Перемогу здобула команда Los Angeles Rams, обігравши Cincinnati Bengals з рахунком 23:20. У результаті музей Цинциннаті програв парі. За словами його представника, це була чудова гра, а підвищення ставок за допомогою мистецтва зробило її тільки кращою. Також він додав, що картина Patience Serious із задоволенням проведе час на Західному узбережжі.

Зазначимо, що це не перший випадок таких парі. У 2010 році журналіст-мистецтвознавець Тайлер Грін запропонував ідею музейних ставок на результат Національної футбольної ліги. Тоді команда New Orleans Saints перемогла Indianapolis Colts, тож Художній музей Індіанаполіса передав картину англійського художника Вільяма Тернера «П’ята кара» до Художнього музею Нового Орлеана.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: