Вакансії

Екоактивісти Just Stop Oil можуть перейти до ескалації протестів

@theguardian
@theguardian

В інтервʼю Sky News представник руху екоактивістів Just Stop Oil Алекс де Конінг заявив, що в разі необхідності група перейде до ескалації протестів. Він наголосив, що активісти можуть «піти стопами суфражисток, які жорстоко різали картини, щоб донести свою думку».

«Якщо ситуація вимагає загострення, ми черпатимемо натхнення з минулих успішних акцій і зробимо все, що в наших силах», — заявив Де Конінг.

Йдеться про акцію Мері Річардсон, яка в 1914 порізала картину Дієго Веласкеса «Венера перед дзеркалом» на знак протесту проти арешту суфражистки Еммелін Панкхерст.

«Я намагалась знищити зображення найкрасивішої жінки в міфологічній історії на знак протесту проти уряду за знищення місис Панкхерст, яка є найкрасивішим персонажем у сучасній історії», — пояснила тоді свій вчинок Мері Річардсон.

Нагадаємо, суд у Лондоні визнав двох активістів руху Just Stop Oil винними в завданні злочинної шкоди предмета мистецтва. Йдеться про картину Вінсента Ван Гога «Квітучі персикові дерева», до рами якої приклеїли себе протестувальники в лондонській галереї Курто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: