Вакансії

Екоактивісти облили картопляним пюре картину Моне

Twitter @Letzte Generation
Twitter @Letzte Generation

Двоє учасників екологічної групи Letzte Generation облили картопляним пюре картину Клода Моне із серії «Стоги сіна» в музеї Барберіні в Потсдамі. Мета акції — привернути увагу до проблем клімату.

Після атаки на картину протестувальники сіли під полотном та приклеїли руки до стіни. За словами активістів, акція — заклик замислитись над проблемами клімату.

«Ми ставимо суспільству те саме питання, що й жінки, які облили томатним супом картину Ван Гога в Лондонській національній галереї минулого тижня: що цінніше мистецтво чи життя?». — написали активісти в соціальних мережах після інциденту.

У музеї заявили, що картина була захищена спеціальним сколом, тому полотно не постраждало. Правоохоронні органи прибули на місце інциденту та «відносно легко» відклеїли від стіни руки протестувальників.

Нагадаємо, екоактивісти групи Just Stop Oil залили томатним супом картину Ван Гога «Соняшники» 1888 року в Національній галереї Лондона. Таким чином протестувальники вимагають від уряду зупинити дію нових ліцензій на нафту й газ — це вже 14-й день демонстрацій, повʼязаних із групою Just Stop Oil.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: