Вакансії

Експерти вважають, що Макса Левіна вбили російські військові

@24tv.ua
@24tv.ua

Міжнародна організація захисту прав людини «Репортери без кордонів» провела розслідування смерті фотожурналіста Макса Левіна та оприлюднила звіт з інформацією про те, що 13 березня Левіна і його друга Олексія Чернишова навмисно вбили російські військові під Києвом. Також припускають, що перед стратою їх могли допитувати або катувати. 

Задля розслідування 24 травня до України прибули експерти організації — керівник слідчого відділу «Репортерів без кордонів» Арно Фроже та французький воєнний фотограф Патрік Шовель. З останнім український фотожурналіст працював на Донбасі.

Припускають, що Левін і Чернишов шукали зниклий безпілотник у лісі, аби отримати кадри вторгнення рф на півночі Київщини. Група фахівців нарахувала понад 14 отворів від куль у їхній обгорілій машині. Фахівці схиляються до версії про навмисне вбивство, оскільки на тілі фотожурналіста не було слідів опіків, які він міг отримати під час загоряння авто. Натомість металошукачем виявили кулю, яка могла стала причиною смерті Макса Левіна. Фотожурналісту, ймовірно, вистрелили двічі у груди й один раз у голову, а Чернишова — спалили живцем.

Згідно із розслідуванням, вбивство, вірогідно, скоїли російські військові 106-тої повітряно-десантної дивізії або російські спецпризначенці. Вилучені докази передали Службі безпеки України.

Нагадаємо, що 1 квітня поліція знайшла мертвим фотографа та документаліста Макса Левіна після тривалих пошуків у районі села Гута-Межигірська. 

13 березня Макс разом з Олексієм Чернишовим, військовослужбовцем і в минулому фотографом, відправилися в село Гута-Межигірська. Обидвоє залишили машину та пішли в бік села Мощун, після чого звʼязок з ними зник. Згодом стало відомо, що в цьому районі тривали інтенсивні бої.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: