Вакансії

Експериментальний простір Muzeon припиняє свою діяльність 

Експериментальний простір Muzeon, відкритий на базі Одеського музею сучасного мистецтва, припиняє свою діяльність через особисті та професійні розбіжності з керівництвом музею.  Про це інституція повідомила на своїй сторінці у фейсбуці. Зазначається, що юридично бренд залишається частиною Музею сучасного мистецтва Одеси, однак «подальше використання назви Muzeon не буде мати нічого спільного з оригінальним проєктом».

«Ми нескінченно вдячні вам — нашим послідовникам, відвідувачам, митцям та дослідникам — за цей важливий спільний досвід, за вашу довіру та підтримку. Для нас завжди було найголовнішим: підтримка локальної художньої спільноти, просування ідей взаємодопомоги та самоосвіти,  ствердження своєрідності та повновартості сучасного мистецтва Одеси», — пише команда проєкту.

Muzeon — незалежний простір для молодих художників, кураторів і критиків, відкритий у грудні 2019 року  на базі Музею сучасного мистецтва Одеси. У межах ініціативи проводилися виставкові проєкти, лекційні та музичні події. У листопаді 2020 року в Muzeon відкрилася власна бібліотека, в основі якої фонд книжок МСМО, сучасні українські видання, дотичні до культури й мистецтва, а також різноманітні зіни, артбуки тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: