Вакансії

Фільм Netflix про найбільший мистецький грабіж США допоміг знайти злочинців

Netflix ©2021
Netflix ©2021

Документальний фільм від Netflix про найбільший в історії США мистецький грабіж, що відбувся в музеї Isabella Stewart Gardner Heist, допоміг знайти злочинців.

Кінорежисер Колін Барнікль разом з братом, виконавчим продюсером серіалу Ніком, присвятили 7 років життя на власне розслідування. Їм вдалося знайти такі докази, як документи, фотографії, особисті записи, які ніколи не бачили ФБР. Переконатися в правдивості свідчень ви можете подивившись This is a Robbery: The World’s Biggest Art Heist. 

«Ми перевірили кожну окрему теорію, від божевільних до найбільш вірогідних, щоб знайти те, що, на нашу думку, було найправдивішою версією події», — сказав Барнікль. Версія не пропонує варіантів, де можуть зберігатися картини, а злочинці, які викрали картини, вже мертві.Попри винагороду у розмірі 10 мільйонів доларів за інформацію про місцеперебування робіт, свідків не було. Виробник фільму сподівається, що це може змінитися завдяки публічності серіалу.

18 березня 1990 року в музеї Isabella Stewart Gardner Heist у Бостоні викрали 13 творів мистецтва. Охоронців музею зв’язали, але, як потім виявилося, вони були підставними. Загальна вартість викрадених картин — 500 мільйонів доларів, серед робіт були картини Рембрандта, Вермеєра, Мане та інших.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: