Вакансії

Фонд Джадда подав до суду на Кім Кардаш’ян через нібито використання підробок дизайнерських меблів

Фонд митця-мінімаліста Дональда Джадда подав позов до суду проти Кім Кардаш’ян. У заяві йдеться, що Кардаш’ян порушила торгову марку та авторське право, адже вона використовує “дешеві підробки” його меблевих дизайнів.

Підставою для позову стало відео 2022 року, опубліковане на YouTube-каналі Кардаш’ян, в якому вона проводить екскурсію офісом своєї косметичної компанії Skkn by Kim. Зокрема, Кім показала великий дерев’яний стіл із набором стільців: “Ці столи від Дональда Джадда дійсно дивовижні й повністю зливаються з кріслами”.

У Фонді вимагають відшкодування всіх прибутків, які Кім могла отримати від представлення столів і стільців як справжніх робіт Джадда, а також знищення всіх зразків меблів, які нібито порушують авторські права. Однак там наголосили, що фонд може замінити підроблені столи та стільці на справжні зі знижкою, якщо Кардаш’ян опублікує спростування і відредагує відео.

У судовому позові також йдеться, що вироби в офісі Кардаш’ян не були автентичними, зокрема й через те, що були зроблені з фанери — матеріалу, який не дозволений Фондом Джадда. Йдеться про стіл і стільці в офісі Кардаш’ян, що нагадують знамениті La Mansana Table and Chair 84 — вироби Джадда, які стали культовими серед дизайнерів з початку виробництва в 1982 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Більше матеріалів

У Нідерландах відпустили з-під варти екоактивістів, які атакували “Дівчина з перловою сережкою”
235

У Нідерландах відпустили з-під варти екоактивістів, які атакували “Дівчина з перловою сережкою”

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: