Вакансії

Фонд Енді Воргола надав 50 тисяч доларів стипендіальній програмі для українських художників

Kinder Album, Ukraine will resist, 2022
Kinder Album, Ukraine will resist, 2022

The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts надав Українському Мистецькому Фонду Екстреної Допомоги 50 тисяч доларів для реалізації стипендіальної програми для української мистецької спільноти, в якій візьмуть участь 20-25 художників. Це перший прецедент фінансової підтримки від цієї фундації за межами США.

Стипендія надаватиметься як тим, хто перебуває на території України, так і тим, хто був змушений виїхати через повномасштабне вторгнення рф. Ініціатива триватиме протягом трьох місяців у форматі щомісячних благодійних виплат.

«Не можемо не зауважити символічного значення цього партнерства. Бо для нас і для багатьох людей у світі Енді Воргол, або Андрій Варгола, як його ім’я звучало оригінально, — геній, який розширив межі можливого у мистецтві, та великий художник, чиє родинне коріння пов’язане з Україною. Тож для UEAF особлива честь мати підтримку від його імені у складні часи для нашої країни», — зазначається на сайті фонду.

Український Мистецький Фонд Екстреної Допомоги — проєкт, створений ГО «Музей сучасного мистецтва» разом із виданням Zaborona та галереєю The Naked Room. Фонд сприяє залученню фінансової підтримки, популяризує сучасну українську культуру на міжнародному рівні та надає стипендії, що забезпечують мистецьку практику.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: