Вакансії

Фонд Picasso Administration виступив проти NFT-аукціону

Марина Пікассо, онука художника Пабло Пікассо, та її син Флоріан позують із керамічною роботою Пабло Пікассо @artnet
Марина Пікассо, онука художника Пабло Пікассо, та її син Флоріан позують із керамічною роботою Пабло Пікассо @artnet

26 січня 2022 року стало відомо, що онука Пабло Пікассо Марина та її син Флоріан планують випустити 1010 NFT-версій розфарбованої вручну керамічної роботи Пікассо, яку художник створив у 1958 році, та провести аукціон. Проте фонд Picasso Administration, відповідальний за спадщину художника, не дозволив проводити аукціон, про що повідомив на своєму сайті. Фондом керують п’ять спадкоємців митця: Мая Відмаєр Пікассо, Клод Пікассо, Палома Пікассо, онуки Марина та Бернард Руїс-Пікассо.

За словами юриста Picasso Administration Жана-Жака Нойера, усі плани щодо продажу NFT мають бути схвалені сином художника Клодом Пікассо, який виступив категорично проти цієї ідеї. Без схвалення фонду NFT-версії керамічної роботи юридично будуть вважатися підробкою.

Наразі доля аукціону невідома, натомість Флоріан Пікассо обіцяє все ж таки провести його в «дуже унікальний та історичний спосіб». Раніше планувалося, що аукціон проводитиме Sotheby’s на платформах Nifty Gateway та Origin Protocol у березні 2022 року. Проте після заяви Марини Пікассо та її сина Флоріана про проведення аукціону в Sotheby’s, прессекретар аукціонного дому Метью Флоріс повідомив The Associated Press, що Sotheby’s не буде продавати NFT роботи Пабло Пікассо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: