Підтримати

Фонд Сая Твомблі вимагає повернути первинний вигляд Залу бронз Лувру

©Le Monde
©Le Monde

Фонд Сая Твомблі вимагає в директора музею та Міністра культури Франції повернути первинний вигляд Залу бронз Лувру.

1 лютого 2021 року Фонд Сая Твомблі направив директору Лувру Жан-Люку Мартінесу офіційний лист з вимогою повернути первинний вигляд Залу бронз, де Твомблі у 2010 році розписав стелю. Після того, як фонд не отримав негайної відповіді, вони відправили лист міністру культури Франції Розалін Башло. Розпис стелі — найбільша робота художника (34 на 11 метрів). Розпис виконаний на замовлення колишнього директора Лувру Анрі Луаретту. Директор знав, що Твомблі захоплюється міфологією і мистецтвом греко-римської античності. За задумом художника, яскраво-синя стеля повинна відбиватися в полірованій мармуровій підлозі залу. Після ремонту мармур замінили на дубовий паркет, а також змінили сам дизайн вітрин. Фонд Твомблі назвав зміни «жахливою образою», оскільки дизайнерські рішення не узгодили з ними.

Фонд сподівається залагодити конфлікт до відкриття музею.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та нажміть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: