Вакансії

Фотопроєкт Behind Blue Eyes розповів про дитячі мрії дітей з півдня України

Богдан, 12р, Запоріжжя
Богдан, 12р, Запоріжжя

Наприкінці 2023 року благодійний проєкт Behind Blue Eyes, який відвідує прифронтові та деокуповані села України, вирушив до півдня України. Ідея ініціативи полягає у тому, що проєкт залучає дітей з цих регіонів до фототворчості, а в обмін на зроблені ними світлини, здійснює їх бажання.

Під час експедиції команда проєкту навчає дітей користуватися фотоапаратом, після чого вони знімають все, що заманеться. До проєкту долучилися 53 учасників, які зробили понад 1000 плівкових фотографій, а сама команда ініціативи подолала 12 тисяч кілометрів, щоб знайти нових героїв у селах Запоріжжя (Балабине), Миколаївщини (Лупареве, Снігурівка, Нововасилівка, Трудолюбівка, Першотравневе) та Херсонщини (Бобровий Кут, Заповіт, Велика Олександрівка). Загалом під час південної експедиції.

До різдвяних свят команда Behind Blue Eyes повернулася на південь не лише з проявленими світлинами, але й здійснила понад 70 дитячих мрій. Серед них й справжня дискотека для 13-річної Юлі з села Лупареве, пітбайк для Богдана з Бобрового Кута, а для Матвія з Великої Олександрівки – омріяний електросамокат. Наталка з Бобрового Кута отримала курси корейської мови, а справжній геймер Олексій (с. Балабине) — новісіньке робоче місце з усім необхідним для підкорення віртуальних світів, розповідають у Behind Blue Eyes.

“Іноді, спілкуючись з дітьми, слухаючи їх історії, я розуміла наскільки різний, але схожий досвід пережили люди цих регіонів. Жахливі історії про окупацію, катівні, ворожі літаки та дрони. Кожна дитина мала свою історію травми, навіть, якщо вона про це так не думала… мала Сабріна розповідала, як її батька викрали окупанти та катували, як було багато російських військових у селі, як вони захопили та розгромили сільський клуб. Дитина розповідала про це спокійно, без тіні смутку, поки ми гуляли по Бобровому куті, тримались за руки та спостерігали як сідає сонце”, — розповіла Лілія з команди Behind Blue Eyes.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Більше матеріалів

Нью-йоркський музей природничої історії закриє кілька залів з артефактами корінних американців
272

Нью-йоркський музей природничої історії закриє кілька залів з артефактами корінних американців

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: