Вакансії

У Києві після реставрації відкрили модерністський фонтан із мозаїками

1 червня перед «Палацом дітей та юнацтва» відкрили відреставрований комплекс фонтанів «Зорі та сузір’я», створений художниками Володимиром Мельниченком та Адою Рибачук. Відео можна подивитись тут.

«Цінність архітектурної композиції, яка включає басейни та фонтани, полягає у монументальній мозаїці, що є пам’яткою модернізму», – повідомляє прес-служба КМДА.

Нагадаємо, що комплекс фонтанів не працював протягом 40 років. Реставрацію почали у 2017 році. Фонтани демонтували і розібрали мозаїки. Роботи координував сам співавтор – Володимир Мельниченко.

фонтан2.jpg

Споруда Київського палацу дітей та юнацтва є пам’яткою місцевого значення. Палац побудований за проектом архітекторів Авраама Мілецького та Едуарда Більського, був нагороджених Державною премією СРСР.

Фото:    хмарочос

Фото: хмарочос

Рибачук і Мельниченко є також авторами наймасштабнішої монументальної роботи радянського модернізму — «Стіни Пам’яті», яка знаходиться біля Київського крематорію. Стіна «прожила» лічені місяці, одразу після відкриття роботу залили бетоном через причину невідповідності радянській моралі.

Джерело: Хмарочос

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: